De andere stem

De - Etoiles: 3 sur 21 Commentaires Client


DE ANDERE STEM Nom de Fichier: de-andere-stem.pdf
Catégorie: Fiction Et Litterature
Taille: 1,338 KB
Téléchargé: 09 November 2018
Prix: 9,99 €

DOWNLOAD READ NOW

De monoloog La élection magnifique van Jean Cocteau uit 1928 is een klassieker. Het stuk heeft sinds 1930 vele roemrijke opvoeringen gekend, zowel in het theater als in de opera. Daarnaast werd het verfilmd. Ook Toneelgroep Amsterdam heeft het stuk sinds 2009 op zijn repertoire staan. Aan het woord is een vrouw die telefoneert met haar ex. Wat hij zegt, kunnen we proberen af te leiden uit de reacties en insinuaties van de vrouw, maar we horen het niet. Ramsey Nasr heeft zich altijd afgevraagd: wie is dat aan de andere kant van de lijn?
De andere stem is het hedendaagse antwoord van Nasr, dat qua literaire en theatrale kracht niet onderdoet voor Cocteaus monoloog en samen met diens tekst een dialoog vormt. Waar Cocteaus theatermonoloog vooral het tragische verhaal van één vrouw schetst, benadrukt deze nieuwe tekst het onontwarbare verbond van een koppel dat wanhopig tracht los te komen van elkaar, maar daar niet in slaagt.

Lire en Ligne


Merci d'avoir lu ou téléchargé ceci De andere stem Auteur par Ramsey Nasr de blogs-livres.com, peut vous être utile et nous le mettrons à jour sur le dernier Best Free Kindle Book et vous pouvez le télécharger pour un essai gratuit dans quelques jours. Et pour vous désinscrire, veuillez contacter par téléphone blogs-livres.com Client qui a été fourni dans l'enregistrement.


Relié du Meilleur Livre Kindle:


    DE ANDERE STEM OPCOM FARM ADVANCED HYDROPONICS FOR STEM EDUCATION STEM-A STEM CELL THERAPY: A RISING TIDE